További viccek:

Keresztrejtvény

Egyik délután II. János Pál leül keresztrejtvényt fejteni. Rágcsája a ceruza végét, csak nem tud mit kezdeni az egyik feladvánnyal, odafordul a szobában tartózkodó egyik bíborosához:
- Segíts kérlek. Mi az, négy betű, "ina" a vége és nőt is lehet így hívni.
A bíboros hosszas gondolkodás után:
- Tina!
- Ühüm... Te, van egy radírod?

Meleg

A közlegény jelenti a feljebbvalójának:
- Jelentem, egy meleg van a szakaszban!
- Ne mondja! Ki az?
- Ha megcsókol elmondom...

Gyanú

- Jaj, drágám, mit akarsz azzal a borotvapengével a kezedben?
- Gondoltam, ha ebben a zokniban itt az ágy alatt nincs senki, akkor megborotválkozom.

Egy férfit becsületsértés miatt beperelt...

Egy férfit becsületsértés miatt beperelt egy nõ. A vád az volt, hogy a férfi disznónak nevezte a nõt. A bíró bûnösnek találta a férfit, és pénzbüntetésre ítélte. A férfi utána odament a bíróhoz és megkérdezte:
- Bíró úr, ezek szerint akkor nem nevezhetem disznónak Mrs. Johnsont?
- Nem, mert egyébként újra megbüntetem.
- És egy disznót nevezhetek Mrs. Johnsonnak?
- Igen, természetesen, ezért nem jár büntetés.
A férfi ekkor szélesen mosolyogva odafordult a felpereshez és nyájasan azt mondta neki:
- Viszontlátásra, Mrs. Johnson!

Tűz I.

- Jean, tegyen a tűzre!
- Székestől, uram?

Fotózás

- Hallottad, hogyan lehet bekerülni egy Playboy fotózásra? - kérdezi az egyik lány a barátnőjétől.
- Hogyan?
- A kezedbe nyomnak egy D kosaras melltartót, és azt mondják: "Ezt töltsd ki!"

Bizarr katonai tévedések

- Az USA légierejének két F-15 típusú vadászgépe lelőtt két, szintén az USA légierejéhez tartozó helikoptert Irak légterében. A helikopteren utazó 26 ember diplomáciai küldetést teljesített az iraki repülési tilalom alá eső területen, valamennyien meghaltak az incidensben. A vadászgépek pilótái ellenséges gépnek nézték a helikoptereket, ám a tévedésért senkit nem hibáztattak, felelőségre vonás nem történt.
- A mexikói Antonio Lopez de Santa Anna tábornok sziesztát rendelt el a katonái számára a mexikói-texasi háború idején. A texasi csapatok valószínűleg nem tudták mire vélni a dolgot, mindenesetre 18 perc alatt megnyerték a csatát.
- A francia Fort Douaumont várát Verdunban egyetlen német katona foglalta el 1916-ban, miután Chretien tábornok kivonulásakor elfelejtett a város védelméről rendelkezni utódjának.
- A második világháborúban az oroszok új módszert kísérleteztek ki a német páncélosok megsemmisítésére: speciális kiképzésű kutyák hátára robbanóanyagot kötöztek, majd a jutalmazás módszerével betanították őket a tankok alá mászni, ahol a bomba felrobbantásával meg tudták semmisíteni azokat. Sajnos a kutyák az élelem képével csak az orosz tankokat azonosították, emiatt a kiképzéssel foglalkozó csoportot feloszlatták.
- A japán Hiroo Onodo számára a második világháború csak nemrégiben ért véget. Úgy vélte, a háború befejezéséről szóló hírek az ellenséges propagandagépezet termékei - erről csak volt parancsnokának sikerült lebeszélnie, aki személyesen repült a Csendes-óceáni szigetre, ahol Onodo beásta magát és egymaga folytatta magánháborúját.

Egy vállalat vezetője egy nap új...

Egy vállalat vezetője egy nap új alkalmazottat vesz fel.
- Mi a neve? - kérdezi a jelentkezőtől.
- János - válaszol a férfi. A főnök arca elborul:
- Nézze, nem tudom, eddig milyen szedett-vedett helyen dolgozott, de nálunk senkit nem szólítanak a keresztnevén. Ez csak fölösleges bizalmaskodáshoz vezetne, ami tudvalevőleg a tekintély rombolását eredményezi. Alkalmazottaimat kizárólag a vezetéknevükön szólítom - Kovács, Kiss, Tóth - csak a vezetéknév, érti, ugye? Magának én Nagy igazgató úr vagyok. Semmi haverkodás, és akkor minden rendben lesz. Akkor kezdjük még egyszer. Mi a teljes neve?
A jelentkező sóhajt, majd kiböki:
- Drágám. A nevem Drágám János.
- Oké, János, akkor beszéljünk az anyagiakról...