Mikulás viccek

Mikulás-vers

(ismeretlen szerző verse)

December hat van,
rámvirradt a reggel.
Annyira tűkön ültem,
nem is bírtam seggel.
Büdös bakancsom
az ablakban egy hete,
Abban reménykedtem,
mivel lesz ma tele.
Reggel volt, hét óra,
és kidobott az ágyam,
Szaladtam az ablakhoz,
teljesült-e vágyam?
Lábbelim tömve volt,
cukorral, dióval,
Akkor vettem észre,
szemezek egy lóval.
Rénszarvas helyett
a Mikulást hozta,
Hogy hozzám is eljött,
vesztét ez okozta.
Szánkója mellett
kábán feküdt szegény,
Újraélesztésre
nem maradt már remény.
Mert míg a cipőmbe
az ajándékot rakta,
Annak minden bűzét
orrmányába kapta.
Ettől szegény,
mély kómába merült
S ablakom alatt
végleg el is terült.
Úgyhogy, ha hozzátok
nem ért már oda,
Annak büdös bakancsom
lehetett az oka.

452 pont

Levél a télapóhoz

Kedves Télapó!

Azzal a kéréssel fordulok Hozzád, jó volna, ha a karácsonyi ajándékot újra Te hoznád, mint kiskoromban. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy az az újítás, miszerint az ajándékvásárlást a szüleimre és egyéb rokonaimra bíztad, nem vált be. Ezek sóherek kérlek szépen. Már tavaly is akartam Neked írni, amikor azt a színesceruza-készletet kaptam, hogy itt valami nem stimmel. Merthogy eredetileg villanyvonatot kértem. Na már most, lehet, hogy a villanyt egy l-el írtam, a vonatot meg egy t-vel, pedig múlt idő, de ez egyik sem akkora hiba, hogy színes ceruzának olvassák tévedésből. Itt csak szándékosságot tudok feltételezni. Márpedig előre megfontolt szándékkal színes ceruzát venni karácsonyra, hát enyhén szólva nem stílusos. Akkor se, ha a magatartásom esetenként kívánnivalót hagy maga után. (A pokolba kívánnak néha ugyanis.) Gondoltam is, hogy beszólok az ősöknek, aztán úgy döntöttem, adok még egy esélyt. De amikor tegnap a szekrény mélyén az apám gatyái mögé rejtve megtaláltam a mesekönyvet a távirányítású versenyautó helyett, betelt a pohár. Ez már tendenciózus, ha érted, mire gondolok. Persze az ember nem szívesen panaszkodik az őseire. Végül is ők hozták a világra. (Apás szülés volt.) De hogy a hátrányos helyzetű Norbi is Batmant tudjon kapni, én meg csak ceruzát, hát ez olyan helyzet, amit nem akarok tovább színezni. Norbi egyébként azért hátrányos helyzetű, mert az apukája híres ügyvéd, aki minimálbéren van bejelentve, de szerencsére kapnak rendszeres önkormányzati segélyt. Az én őseim viszont bérből és fizetésből élősködnek a nemzet testén. Ezért előnyös helyzetűnek számítok. Jogilag. Anyukám azt mondja, azért lesz csak mesekönyv az ajándék, mert karácsonyra kishúgit hoz a Télapó. Nem tudom, hogy Neked szóltak-e erről a projektről, de amilyen szerencsétlenek, elképzelhető, hogy Te tudod meg legutoljára. Felvetném, hogy nem ártana néhány napot csúsztatni az átadás-átvételt, mert ha a húgi csak jövőre érkezne, kapásból 40 ezer forinttal többet érne...

442 pont

Télapó és a debil gyerekek

A télapó elmegy a diliházba a debil gyerekekhez. Mivel karácsony van ezért a télapó az egyik kisgyerekhez fordul és így szól hozzá:
- Gyere kisfiam, ülj ide az ölembe.
A kisfiú odamegy és beleül az ölébe. Ekkor a télapó ismételten megszólal:
- Ha elénekelsz nekem egy szép karácsonyi éneket, kapsz tőlem egy cukrot. A kissrác megörül és elkezd énekelni különböző mozdulatokat produkálva a testrészeivel:
- Kiskaaaárcsony... űűű nyaaagykaácsoüüüny.....
Erre a télapó:
- Ha szórakozol te kis pöcs, akkor nem kapsz semmit!

613 pont

Puttony

Apa a kislányával álldogál az ablaknál és megpillantanak egy cigányasszonyt hatalmas puttonnyal a hátán. Izgatottan ugrik egy nagyot a gyerek és felkiált:
- Télapó!
- Nem kislányom, ez csak egy cigányasszony óriási puttonnyal.
- Elvette tőle?

67 pont

Télapó dilemmája

Télapó a szokásos éjjeli csomagosztogatása közben leereszkedik az egyik kéményen.
A ház úrnője a kandallóval szemben, anyaszült meztelenűl és terpeszben az igazak álmát alussza.
A télapó egy ideig csak nézi-nézi, majd halkan megszólal.
- Uramisten. Ha megteszem azt amit gondolok, elkárhozok és soha többé nem lehetek Télapó. Ha nem, akkor nem férek vissza a kéményen...

617 pont

Fagylaltárus

Ki jön november vége körül, közvetlenül a Mikulás előtt?

Hát az alacsony fagylaltárus!

Ha megfigyeltétek a rádió is mindig bemondja:

"Itt-ott előfordulhat a talajmenti fagyis..."

289 pont
1 2 3 4 5 6...