Móricka horgászni megy a nagyapjával

Móricka horgászni megy a nagyapjával a tóra, aki nemsokára rágyújt egy szál cigire.
-Nagyapa kaphatok én is egy szál cigit?
-Eléri a farkat a segged?
-Nem...
Kis idő múlva a nagyapa elővesz egy sört.
-Nagyapa kaphatok én is egy sört?
-Eléri a farkad a segged?
-Nem...
Nemsokára a gyerek elővesz egy sütit amit az anyuja pakolt és jóízűen enni kezdi.
-Kaphatok én is egy sütit?
-Eléri a farkad a segged?
Mire a nagyapa önelégülten válaszol.
-Persze hogy eléri.
-Na akkor b**zd meg magad, mert ebből te ma nem eszel!

530 pont

További viccek:

A városszerte ismert zsidó nagykereskedõ...

A városszerte ismert zsidó nagykereskedõ négyszintes, óriási villát épít. Az adóhatóság emberei annak rendje és módja szerint kiszállnak a helyszínre.
- Mondja uram, mibõl tellett Önnek erre a palotára?
- Tudják kérem, egy éjszaka álmomban megjelent nekem az Úr angyala és azt mondta: Menj ki a kerted végébe és áss! Találsz majd egy faládikában aranyat és drágakövet, építtess te annak az árán egy villát, mert az az Úrnak tetszõ cselekedet.
Az adóellenõrök kajánul mosolyognak:
- Ez rendben is lenne uram, de nem tudna nekünk, akiknek nem ennyire erõs a hitünk, valami kézzelfoghatóbb bizonyítékot mutatni?
- De uraim! Hát itt a villa nem?

- Hány fele van a télapónak?

- Hány fele van a télapónak?
- 100.
(Gömbölyű zsákját 100 fele vitte...)

Nagyker raktár

Felveszik a cigányt a nagyker raktárba. Egy hónap múlva általános leltárt tartanak. Kiderül hogy hiányzik egy zsák búza, egy zsák rizs, és egy zsák bors. Mivel eddig nem volt komolyabb hiány, egyértelmű hogy csak a cigány lehetett. Behívatja a főnök, elmondja a leltár eredményét, és megkérdi a cigánytól:
- Na, cigány hol a búza?
Válasz:
- Főnök annyi egér van ebben a raktárban hogy az őrület. Hát megették a búzát!
Főnök:
- Te cigány, nagyon sok egér kell hogy legyen ahhoz hogy egy zsák búza eltűnjön, gyanús ez nekem. És a rizs hova lett?
Cigány:
- Mondtam főnök az egerek azok a hibásak, akármerre lépsz, csak egér van. Azt is megették!
Főnök:
- Jól van cigány, megették a búzát, megették a rizst, mondjuk elfogadom. De hova lett a bors? Az egerek nem esznek borsot!!! Az erős!!!
Cigány:
- Főnök, nem fogod elhinni, sírnak, de eszik!!!

Víz

- Anyu, kérek egy pohár vizet!
- De kisfiam, ez már a nyolcadik pohár víz tíz perc alatt.
- Igen, de mit csináljak, ha kigyulladt a szobám?

- Mit lehet enni az üzemi konyhán?

- Mit lehet enni az üzemi konyhán?
- ???
- Koszt.

Védelem

Bíró a vádlottnak:
- Vádlott! Magát azzal vádolják, hogy kidobta az anyósát a tizedik emeleti lakásuk ablakából. Mit tud felhozni a mentségére?
- Bíró úr! Az anyósom nagyon gonosz asszony volt, aznap is úgy felbosszantott, hogy hirtelen elfogott az indulat, megragadtam és... hát... bizony, kidobtam az ablakon!
- Vádlott! Erre nincs mentség! Gondolnia kellett volna arra, hogy ha kidobja az anyósát az ablakon, valakit agyon is üthet az utcán!

Koromsötét

Koromsötét volt...
Stirlitz az órájára nézett... volna... de már nem látta.

Bizarr katonai tévedések

- Az USA légierejének két F-15 típusú vadászgépe lelőtt két, szintén az USA légierejéhez tartozó helikoptert Irak légterében. A helikopteren utazó 26 ember diplomáciai küldetést teljesített az iraki repülési tilalom alá eső területen, valamennyien meghaltak az incidensben. A vadászgépek pilótái ellenséges gépnek nézték a helikoptereket, ám a tévedésért senkit nem hibáztattak, felelőségre vonás nem történt.
- A mexikói Antonio Lopez de Santa Anna tábornok sziesztát rendelt el a katonái számára a mexikói-texasi háború idején. A texasi csapatok valószínűleg nem tudták mire vélni a dolgot, mindenesetre 18 perc alatt megnyerték a csatát.
- A francia Fort Douaumont várát Verdunban egyetlen német katona foglalta el 1916-ban, miután Chretien tábornok kivonulásakor elfelejtett a város védelméről rendelkezni utódjának.
- A második világháborúban az oroszok új módszert kísérleteztek ki a német páncélosok megsemmisítésére: speciális kiképzésű kutyák hátára robbanóanyagot kötöztek, majd a jutalmazás módszerével betanították őket a tankok alá mászni, ahol a bomba felrobbantásával meg tudták semmisíteni azokat. Sajnos a kutyák az élelem képével csak az orosz tankokat azonosították, emiatt a kiképzéssel foglalkozó csoportot feloszlatták.
- A japán Hiroo Onodo számára a második világháború csak nemrégiben ért véget. Úgy vélte, a háború befejezéséről szóló hírek az ellenséges propagandagépezet termékei - erről csak volt parancsnokának sikerült lebeszélnie, aki személyesen repült a Csendes-óceáni szigetre, ahol Onodo beásta magát és egymaga folytatta magánháborúját.