Udvarias

- Mi a különbség a keserű víz és az udvarias ember között?
- Semmi. Mind a kettő meghajtja magát.

763 pont

További viccek:

Az igazi Detektív

- Ki az abszolút detektív?
- Aki letartóztatja a gyilkos galócát, a rablóhúst és a lopótököt.

Szlengszótár

- Alfa változat: a programok készítésének az az első fázisa, amikor megpróbálják figyelembe venni a felhasználók visszajelzéseit. Latin szó, jelentése: "nem működik".
- Béta változat: a program megjelenése előtti utolsó változata. A "béta" egy latin szó, jelentése "még most sem működik".
- Számítógép: kínzóeszköz. Az első számítógépet Roger "Duffy" Billingsly, egy brit tudó találta fel. Billingsly aztán Adolf Hitler szövetségesévé vált, és a Führernek ajándékozta találmányát. 1945 április 8-án Hitler annyira dühbe gurult egy "ismeretlen file formátum" hibaüzeneten, hogy főbe lőtte magát. A háború Hitler halála után gyorsan véget ért, és Duffy az IBM-nél kezdett dolgozni.
- CPU: magyarul központi meghajtó egység. Egy kis kerékből áll, amit egy szaladgáló rágcsáló hajt meg - ha a rágcsáló egy egér, akkor 286, ha egy hörcsög, akkor 386, ha pedig egy vadászmenyét, akkor 486 a CPU típusjele.
- Főkönyvtár: fekete lyuk. Ez az a könyvtár, ahonnan az állományaid eltűnnek.
- Hibaüzenetek: rövid, velős üzenetek, amelyek segítségével a programozók a felhasználókra hárítják a programjaik hibáit.
- File: egy utólag felderíthetetlen néven elmentett dokumentumod. Visszaolvasásakor kaphatod a híres "ismeretlen file formátum" üzenetet.
- Hardware: a számítógép azon részeinek gyűjtőneve, amelyeket meg tudod rugdosni.
- Software: a számítógép azon részeinek gyűjtőneve, amelyeket csak szidni tudod, a szerzőjével egyetemben.
- Segítség: a programok azon funkciója, amelyek segítségével a felvetődött kérdéseid mellé újakat szerezhetsz. Ha megfelelően használod a "Segítség" funkciót, akkor több oldal megtekintése után visszajutsz a kiinduló pontra, anélkül, hogy bármit is megtudtál volna.
- Be/kimeneti egység: a bemeneti egység a billentyűzet, ahova a felhasználó az értelmes adatait próbálja bevinni. Kimeneti egység a nyomtató, ahová ezek az adatok, mint értelmetlen szemét érkeznek.
- Hibajavítás (patch): a programozó szánalmas kísérlete bűneinek helyrehozására.
- Nyomtató: ízetlen tréfa. Egy nyomtató három részből áll: a burkolatból, a papírgyűrő mechanizmusból és a villogó piros lámpából.
- Programozók: számítógépes bosszúállók. Azon csoport tagjai, akiket az iskolában folyamatosan gúnyoltak a szemüvegük miatt, akik bemagolták az összes Star Trek epizódot, ám most már többszörös milliomosként "felhasználóbarát" programokat írnak, amelyekkel bosszút állnak az egykor őket gúnyolókon.
- Felhasználói kézikönyv: olyan tárgy, amelyet az asztalláb rövidségnek kompenzálására használnak. Alkalmas még a monitor szemmagasságba emelésére is.
- Tervezett megjelenési dátum: pontos számítási módszere abból áll, hogy a tényleges megjelenési dátumból levonunk hat hónapot.
- Felhasználóbarát: olyan funkciók gyűjteménye, amik a programozó számára megkönnyítették az életet.
- Felhasználók: azon személyek gyűjtőneve, akik a monitor előtt üldögélnek. Három fő típusuk van: a kezdő, a haladó és a profi.
Kezdő felhasználó: az az ember, aki attól fél, hogy egy gomb megnyomásával tönkreteszi számítógépét.
Haladó felhasználó: az az ember, aki nem tudja megjavítani számítógépét, miután egy billentyűlenyomással tönkretette azt.
Profi felhasználó: az az ember, aki mások számítógépét is tönkre tudja tenni egy billentyűlenyomással.

Metró Murphy

Murphy metró törvénye:
Bármely metrókocsiba szállsz be, ahol ki fogsz szállni az a legtávolabbi pont lesz a mozgólépcsőtől!

Megállapítás

Minél többet tanulunk:
annál többet tudunk.
Minél többet tudunk:
annál többet felejtünk.
Minél többet felejtünk:
annál kevesebbet tudunk.
Minél kevesebbet tudunk:
annál kevesebbet felejtünk.
Minél kevesebbet felejtünk:
annál többet tudunk.
Hát akkor minek tanuljunk ???

IQ-teszt

Két rendőr találkozik az utcán.
- Hát te hol jártál?
- IQ teszten voltam.
- És milyen lett?
- Szerencsére negatív!

Elveszett

Csörög a telefon.
- Tessék, talált tárgyak osztálya. Miben segíthetek?
- Elvesztettem...de jólesett......

Esti mese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sűrű tejcsokoládés nagy erdő, ahol az Opti méhviasz tartalma adott új életet a fáknak. Itt éldegélt békességben a bölcs Toalett Kacsa, amíg egy gonosz Whiskas macska, a Pralinette varázspálcájával békává nem változtatta. Meghallotta ezt a Weiser Riese, a nagy fehér óriás. Ő volt a Toalett Kacsa legjobb barátja a bajban.
Amint pontosan megtudta, hogy mi is történt a szerencsétlen barátjával, csak megmosta a haját és már indult is, s csak ennyit szólt: "Wash and Go!"
Felpattant Top-dry felületű szárnyasbetétjére és észrevétlen biztonsággal elindult a Whiskas macska kastélya felé. Nemsokára összetalálkozott Omo-val, a tisztaság átható erejével. Majdnem otthagyta a fogát, de szerencsére ott volt vele Aqua Fresh, a háromszoros védelem és Chappi az erőnlét ötösfogata is. Alig heverte ki a megrázkódtatást, máris összefutott Jacobs Monarch-cal, az aromával, akinek erejét és zamatát megőrizte a vákuumcsomagolás, ezért ő már keményebb ellenfélnek számított. De Weiser Riese-nek is megvolt a magához való esze. Igaz barátja, az Opel Astra segítségét kérte, így a szükséges Plussz-szal sikerült győzedelmeskednie a gonosz felett.
Benyitott végre a gonosz Whiskas macska kastélyába. Amikor a macska meglátta őt az ajtóban, csak ennyit mondott:
"Az óriások ideje lejárt! Mert a világ megunta azokat, akik az apró részleteket nem veszik észre."
Whiskas macska új cselre készült.
"Knorr, minden nap új varázslat!" kiáltotta hirtelen Whiskas, és már majdnem Pombär-ré változtatta Weiser Riese-t. De jött Wolf, az első farkas, aki sütni tud, és Kit Kat segítségével megtörte a varázslatot.
Így megmentette a Toalett kacsát, aki a perem alatt is megöli a baktériumokat. Hálából adott egy zacskó Tschibo-t, a legtöbbet, mi adható. Ettől a Whiskas macska elvesztette kalcium tartalmát és kilukadt az összes foga, majd mély álomba merült.
Elringatta őt a Quanto, a pihe-puha lágyság. Így boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

- Hogy hívták Ádám feleségét?

- Hogy hívták Ádám feleségét?
- Ádámné.